Plus Size photography by Juci Erdős

Erdős Juci plus size fotós, aki plus size Hölgyeket fotóz

"Plus Size Frida Budapesten"

2018. augusztus 10. 19:45 - PlusSizePhotography

frida_plus_size_3.jpg

Nem is olyan régen fotóztam Vikit, s ekkor szóba került, mennyire jó, hogy jön a Frida Kahlo kiállítás Budapestre, mert hogy mindkettőnk mennyire szereti. Miközben erről beszélgettünk, el is képzeltük, milyen lenne Frida, a mára már ikonná vált mexikói festőnő, ha plus size nő lenne..., így született meg ez a fotósorozat.frida_plus_size_2.jpg

 

Nem sokat tétováztunk, amint megnyitotta kapuit a Magyar Nemzeti Galéria, mentünk is megnézni a remekműveket, teljesen átszellemültünk a fotózásra.
Mielőtt felmentünk, természetesen már hetek óta készültünk erre az akciónkra, beszereztük a ruhákat, ékszereket, kellékeket, majd a fotózás előtt kisminkeltem Vikit a fotóstúdiómban, és elkészítettem neki a jól ismert virágokkal díszített Frida-frizurát is.

frida_plus_size_12.jpg

frida_plus_size_6.jpg

Mindenki megnézte őt az utcán, ahogyan sétáltunk egyik helyszínről a másikra, fotózkodtak vele, örültek neki, széles mosollyal, hangosan mondták: "Frida!" A Galériában a jegypénztáros Hölgynek is felcsillantak a szemei, amint meglátta Vikit.
frida_plus_size_4.jpg
De hogy miért éppen Frida Kahlot idéztük meg? Nem csak azért, mert jelenleg megtekinthető számos remekműve Budapesten, hanem, mert mindkettőnkre tinikorunk óta nagy hatással van a festőnő őszintén kitárulkozó világa, merész témájú festményei. Az, hogy kétszer annyit élt egy fájdalmakba szorított testben, mint más annyi idő alatt, ami neki megadatott. Az, hogy talán majd' minden nőnek van egy olyan szerelme, mint Diego Rivera, aki egyszerre testesíti meg a szenvedést és a szenvedélyt, de akkor is belemegyünk, mert tapasztalni vágyunk, mert akkor éppen onnan merítünk erőt.
Ahogyan Frida is mondta: "Merj élni, meghalni bárki tud!"  Manapság nem merünk önmagunk lenni, érezni, mondani, vágyakozni, szeretni..., pedig más nem fogja helyettünk megtenni.
frida_plus_size_9.jpg

frida_plus_size_7_ff.jpg

És miután nők vagyunk, természetesen a magával ragadó, szenvedélyes, színes megjelenése is nagy hatással van ránk: a nagy virágok a hajában, a mintás ruhái, kendői, sok és hatalmas ékszerei, vagyis az összetéveszthetetlen Frida-style. 
Szerintünk, ha Frida plus size nő lett volna, akkor is így öltözött volna.

frida_plus_size_5.jpg

frida_plus_size_15.jpg

 

frida_plus_size_14.jpg

 

frida_plus_size_10_magazin.jpg

frida_plus_size_10_2.jpg

Ezzel a fotósorozattal mutatjuk be, hogyan is "festene" 2018-ban Frida Kahlo Budapest utcáin, és többek között azt is, hogy merjünk mi kerekded nők is színeket hordani, kivirágozni, de főleg önmagunkat megélni!

frida_plus_size_13.jpg

frida_plus_size_11.jpg

frida_plus_size_1.jpg

 

 

 

Ékszerek: Vadjutka
Ruha: C&A és Háda
Viki sminkjét a Kell A Púder ásványi alapú termékeivel készítettem.
Modell: Plus Models Agency -Viki
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://plussizephotography.blog.hu/api/trackback/id/tr8814159993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása