Plus Size photography by Juci Erdős

Erdős Juci plus size fotós, aki plus size Hölgyeket fotóz

RAJTAD MIÉRT VAN PLUSZ KILÓ??

2018. február 07. 19:13 - PlusSizePhotography

Rajtad miért van plusz kiló??
Mert ért gyermekkorodban egy nagy megrázkódtatás? Abbahagytad a rendszeres sportot? Egy gyógyszer mellékhatása? Szültél egy vagy több gyerkőcöt, s azóta alig mennek le a kilók? Pajzsmirigy probléma?
Vagy nézzük a lelki hátterét? Magányosnak érzed magadat? Így védekezel, s tartod távol magadtól a fájdalmat, az örömöt, az embereket? Netán bünteted magadat valamiért? Esetleg sikertelennek érzed magadat és az étel, az evés az egyetlen dolog, ami boldogságot hoz az életedbe? Megjegyzést tett Rád valaki, és nem tudsz tovább lépni a megbántottságon?
pluszkilok.jpg
Bármi is legyen felesleged oka, tudd, hogy az nem "felesleg" , hanem megoldásra váró élethelyzet, mellyel dolgod van.
Én hiszem, hogy lelki okai vannak a husi combjaimnak, a hasamnak, a kerek arcomnak, s azt is hiszem, hogy mindenkinek vannak magával, a saját életével feladatai, csak éppen valakinek pluszkilók formájában jelzi azt a teste, valakinek meg mondjuk fejfájásban, hátfájásban, ételintoleranciában. Nagyon nehéz élethelyzetek esetében, akár komolyabb betegségek formájában.
Én tudom, egy része miért van a túlsúlyomnak, miért rakódott rám vagy, hogy miért fulladtam meg majdnem tüdőembólia következtében 30 éves koromban. Mindegyiknek utána mentem, sőt az embóliát már akkor tudtam, mikor az intenzív osztályra kerültem. Sokat kutattam, kutatok magamban, és mindegyik javulásáért teszek, nap, mint nap, de úgy is mondhatnám, hogy azért kelek fel minden reggel, hogy még jobban megismerjem Erdős Jucit.
Rajtunk múlik, hogyan éljük meg a testi változásainkat. Átoknak, nyavalyának fogjuk fel vagy megoldandó, tanító feladatoknak? Én mindenképpen életfeladatnak, melyek megoldásán dolgozok, melyek által fejlődök.

Csecsemő koromtól jó sokáig Dunduska volt a becenevem...  sejtekig hatolóan kaptam a túlsúlyos önkép programját, aztán később jött a versenysport abbahagyása, a gének és még sorolhatnám, de ezek által megtanultam figyelni a lelki okokra is, azokra például, melyek a túlsúlyomat idézték elő.

A legfontosabb, hogy ne szégyelld magadat, mert az történik Veled, ami, hanem nézz vele szembe! Vállald fel a következményeit! A lelki és a fizikai hátterével is foglalkozz!
Állj a tükör elé! Akár meztelenül. Nézd meg, milyen vagy, s kérdezd meg a saját szemedbe nézve, ki vagy Te?
Lehet, sírni fogsz. Nem, nem a látvány miatt, hanem amiatt, hogy védtelennek fogod magadat érezni, hogy meglátod mindazt egy pillanat alatt, ami Veled történt életed során, de még mindig csak cipeled. Nézz hát, a szemedbe, mert a szem a lélek tükre, s ne azt fejtegesd, mi lett volna ha..., hanem azt, hogy most mit tudsz segíteni korábbi önmagadnak, hogyan teszed a helyére korábbi döntéseid következményeit. Ne sajnáld magadat, hanem segítsd!!

Figyeld meg, amekkora ráeszmélés lesz ez a gyakorlat, olyan nagy lendületet tudsz venni abból, hogy mai fejjel segítesz fiatalabb magadon. Ha ezt meg tudod csinálni, máris elindultál az önismeret útján, a boldogabb, kiegyensúlyozottabb önmagad felé.
Ha nincs ehhez erőd, kérj segítséget, ne légy rest szakemberhez fordulni, akár pszichológushoz, terapeutához, hogy el tudd kezdeni a sérelmeidet elengedni, és a Téged ért fájdalmakat helyükre tenni.

Merj változtatni, ha jó ideje vagy soha eddig nem voltál elégedett önmagaddal. Például gyere el hozzám egy önbizalom-növelő fotózásra! :) Tegyél olyan dolgokat, amik örömmel töltenek el Téged és ezzel együtt másokat nem bánt. Sportolj, kirándulj, meditálj, menj színházba, főzzél finomakat, ültess fát, csak szeretettel tedd, bármit is teszel.
Az, ha elfogadod magadat, még nem egyenlő azzal, hogy szereted is. Ne alkudj meg! Tégy minden nap kicsivel többet, mint tegnap! Ne halogass, mert az idő és az élet is elmúlik. Inkább teljen úgy, hogy a legjobbat hozod ki magadból, s közben szereted, tiszteled is azt az embert, akivel egy életen át élsz: önmagadat.

Sok sikert! Én hiszek Benned!

erdos_juci_fotografus.jpg

Juci - Plus Size photography

www.jucierdos.com





Szólj hozzá!
http://www.jucierdos.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://plussizephotography.blog.hu/api/trackback/id/tr5213643050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása